"Movement is life. Life is a process. Improve the quality
of the process and you improve the quality of life itself."

Voor wie is Feldenkrais?

1 // Voor mensen met fysieke klachten:
Rugklachten, nekklachten, scoliose, whiplash, hoofdpijn, hyperventilatie, hielspoor, tenniselleboog … Bij fysieke klachten is het belangrijk om aandacht te hebben voor herstel van het letsel zelf en daarvoor de juiste behandeling toe te passen. Maar evenzeer is het belangrijk om het lichaam ervan bewust te maken dat het met die fysieke klachten zo efficiënt mogelijk kan bewegen. Zo ontstaat er een harmonieuze manier van samenwerken in je lichaam. Hierbij kan de Feldenkrais-methode je ondersteunen. Om dit resultaat te behouden, moet je investeren in je lichaam, het is een langetermijnproces. Je lichaam heeft tijd nodig om de nieuwe manier van bewegen te integreren.

2 // Voor sporters, muzikanten, dansers, yogabeoefenaars, ...
Mensen die professioneel of in hun vrije tijd intens met hun lichaam bezig zijn kunnen met behulp van de Feldenkrais-methode hun vaardigheden verbeteren door hun lichaam bewust te gebruiken.

3 // Voor oudere mensen die wensen om hun activiteiten te behouden of te herstellen. Voor wie graag eeuwig jong blijft.

4 // Chronische pijn, fibromyalgie, chronische vermoeidheid, neurologische klachten, … De Feldenkrais-methode leert je jouw grenzen waar te nemen, je grenzen te bewaken én te respecteren. Vanuit je eigen mogelijkheden kan je nieuwe patronen van bewegen leren en verbeteren, niet alleen lichamelijk maar ook psychisch. Je kan je algemeen welzijn terug vinden.

5 // Kinderen met motorische of ontwikkelingsachterstanden, leerproblemen, … Kinderen kunnen door allerlei omstandigheden in bepaalde patronen vastlopen. Zij kunnen zeer snel nieuwe patronen opnemen en integreren in hun dagelijkse bezigheden.

6 // Bedrijven, die het comfort van hun werknemers willen verhogen. Die aandacht willen schenken aan de fysieke gezondheid van hun personeel. Dit ivm makkelijk zitten, werken aan de computer, lang rechtstaan,…

Feldenkrais-methode

— individuele begeleiding